Pas på farten i udlandet

Trafikforseelser i Europa kan blive et dyrt bekendskab, hvis I ikke passer på. Man kan hurtigt føle sig fristet til at træde lidt hårdede på højre pedal end Færdselstavlerne siger og måske liste et glas rødvin eller en øl hjem i den tro, at reglerne er identiske med de danske – Lad jer ikke snyde.

England takserer ekstremt og sidste beløb jeg har hørt er 42.000 kr. for en fartovertrædelse, hvor bilisten kørte 50 km. over den tilladte hastighed!

Briterne er ligeledes hårde vedr. alkohol. Kører man med en promille over 0,8, så falder hammeren og bøden udgør min. 45.000 kr.!

Som du nok kan tænke dig, så svinger reglerne fra land til land, men det land vi oftes bevæger os gennem – Tyskland, er også hårde over for færdselsforseelser. Nok har de fri hastighed, men de slår hårdt ned på overtrædelser, der går over de faste lokale hastigheder og skulle man blive indblandet i et færdselsudheld med en hastighed over 130 km/t – også selv om der ikke er lokal hastighedsbegrænsning, så vil man, hvis man bliver indblandet i et trafikuheld, blive gjort medansvarlig og så går det ud over forsikring, selvrisiko eller det der er værre.

Så – Kør forsigtigt.

Skriv et svar