Køreteknisk Kursus “Respekt for Fart”

KørekortXperten har indgået et samarbejde med bestyrelsen for “Respekt for Fart”, som er det køretekniske kursus, som primært henvender sig til unge mellem 18 og 24.

Denne målgruppe figurerer desværre alt for ofte i uheldsstatistikkerne både som tilskadekomne og som trafikdræbte. De seneste to måneder har vi desværre set to uheld med hver 4 dræbte unge mænd mellem 17 og 18, som formentlig kunne være undgået, hvis de nye chauffører, havde været på et “Respekt for Fart” kursus.

Respekt for fart, er et kursus, der udbydes på alle Køretekniske Anlæg i Danmark og første gang siden revitaliseringen af det er den 5. maj 2012, hvor der optages 48 kursister.

Kurset, der koster 3.600 kr. har tidligere været gennemført i et samarbejde med ALKA forsikring, der herefter gav rabat på bilforsikringen til de unge, der havde gennemført kurset. I dag er ALKA ud af aftalen og fordelen kan derfor forhandles med alle selskaber. Typisk vil en forhandling kunne medføre, at kurset er betalt allerede første år, men igen rabatten er dejlig at have udsigt til, men endnu bedre at vide, at ens poder har fået brændt krudtet af under sikre forhold, istedet for at skulle erfare, at deres risikovillighed desværre ikke kan overvinde deres kompetancer og naturens kræfter.

Kurset indeholder:

– Registrering, morgenmad og kontrol af kørekort og evt. promille samt præsentation af dagens instruktører (Politi, kørelærere, Reddere, bedmænd, stuntmænd, sygeplejesker, trafikinformatører etc.)

– Derefter afvikles første del af kurset, som indeholder relevanter øvelser med høj hastighed, ved brug af mobiltelefon, GPS og lignende. Øvelserne gennemføres med forskellig vægt, således de oplever at bilen reagerer forskelling om man er en eller 5 i bilen.

– Øvelserne gennemføres såvel på tør- som våd bane.

– Derefter er der dialog og teori med politi og redning, hvor der tages udgangspunkt i lokale uheld, som deltagerne evt. har kendskab til.

– Der holdes naturligvis pauser, hvor der er tilgang til frugt, kaffe etc. ligesom der holdes fælles frokost.

Ud over “Respekt for Fart” kurset, så har deltagerne mulighed for at blive medlem af en køreteknisk klub, hvor der årligt gennemføres op til 18 kurser.

På denne måde kan man få brændt krudt af under trykke forhold og samtidig holde sin viden opdateret.

Er du interesseret – Ring til Martin Dupont, KørekortXperten på 72 16 17 16 eller mail ham på martin@kk4you.dk

Skriv et svar